همشهری آنلاین - مریم سرخوش: پس از ۳۴سال با افتتاح مجهزترین بیمارستان و پلیکلینیک شهرستان شهریار، کام مردم این منطقه شیرین شد. بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار دیروز همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) و گرامیداشت روز پرستار با حضور رئیسجمهوری افتتاح شد و در اختیار مردم این منطقه قرار گرفت؛ بیمارستانی که حالا میتواند مراجعه بیماران این منطقه با جمعیتی حدود یک میلیون نفر را به مراکز درمانی شهر تهران کاهش دهد. این در حالی است که اضافه شدن بیمارستان امامخمینی(ره) به مجموعه امکانات بهداشتی و درمانی شهرستان شهریار اقدام بسیار مؤثری در جهت بالابردن سطح بهداشت این منطقه خواهد بود.
در حال حاضر با افتتاح بیمارستان، بخش قابل توجهی از نیازهای مردم این منطقه محقق شده و بیماران نیازمند میتوانند از خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی و تصویربرداری این مرکز درمانی بهرهمند شوند. سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در آیین بهرهبرداری از بیمارستان ۳۱۳تختی امامخمینی(ره) شهریار، تکمیل این بیمارستان را یکی از مطالبات و خواستههای پرستاران کشور عنوان کرد و گفت: «انتظار بیش از ۳۰ساله مردم در بهرهبرداری از یک مرکز درمانی به پایان رسید. به برکت نام زینبکبری(س) بهرهبرداری از این مرکز ۳۱۳ تختخوابی آغاز شد و دولت تصمیم دارد که پروژهها و طرحهای نیمه تمام را به پایان برساند.»
دلیل تاخیر در ساخت بیمارستان
کاهش مراجعه به مراکز درمانی تهران
شهرستان شهریار براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر ٨٤٤ هزار و ١٨٨ نفر دارد، اما گفته میشود که این جمعیت اکنون به بیش از یک میلیون نفر رسیده است. شهریار بنا بر مصوبه سفر رئیسجمهور، در سال گذشته به یکی از شهرستانهای ویژه چهارگانه استان تهران ارتقا یافت. با افتتاح بیمارستان امام خمینی(ره) اکنون همراه با ۴بیمارستان دیگر، ظرفیت تختهای بیمارستانی و درمانی این منطقه به ۸۴۰عدد رسیده است اما تا پیش از بهرهبرداری از بیمارستان امام خمینی(ره) این منطقه، به غیراز بیمارستان امام سجاد(ع) هیچ بیمارستان و مرکز درمانی متناسب با سرانه جمعیتی در آن وجود نداشت و مردم مجبور بودند برای دریافت خدمات درمانی به مراکز درمانی تهران مراجعه کنند.
افزایش خدمات درمانی در جنوب تهران
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت درباره تکمیل و بهرهبرداری از بیمارستان امام خمینی(ره) پس از ۳۴ سال به توجه دولت مردمی به مناطق کمتربرخوردار بهویژه در استان تهران اشاره میکند و میگوید: «در مناطق حاشیه شهر تهران و شهرستانهای این استان جمعیت زیادی با کمترین امکانات سکونت دارند که در دولت سیزدهم، شاهد تکمیل و خدمترسانی چندین بیمارستان در این مناطق هستیم.»
او با بیان اینکه برای تکمیل امکانات درمانی برای کمربند جنوبی تهران برنامهریزیهایی انجام شده، ادامه میدهد: «در راستای این سیاستگذاری و با افتتاح بیمارستان شهریار، تا امروز حدود ۱۷۰۰ تخت را افتتاح کردهایم و ۱۴۰۰ تخت دیگر نیز افتتاح خواهد شد.»
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان شهریار همه بخشهای درمانی را داراست و یک بیمارستان جامع و جنرال هاسپیتال است، تأکید میکند: «۴۲تخت اورژانس و ۱۰تخت اتاق عمل در این بیمارستان برقرار است و تمامی درمانهای لازم را در این بیمارستان پیشبینی کردهایم. این مرکز درمانی، بیمارستانی کاملا به روز است و اتاقها همه دوتخته و آماده خدمترسانی هستند. کار اصلی این بیمارستان نیز خدمترسانی به مردم جنوب شهر با پوشش بیمهای است.»
اوج خدمترسانی تا آذر
بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار تقریبا خدماترسانی به بیماران را از اوایل آبان امسال آغاز کرده اما با توجه به زمان کم این خدماترسانیها، تقریبا آماری از میزان ضریب اشغال تختها در دسترس نیست. البته علیرضا مرعشی، سرپرست بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار از افزایش تدریجی مراجعات طی روزهای آینده خبر میدهد و میگوید: «ما بالای ۷۰درصد راندمان کاری داریم و یک خبر خوب اینکه از آذر امسال، این بیمارستان اوج خدماترسانی به بیماران را خواهد داشت؛ اتفاقی که قطعا میزان مراجعه مردم این منطقه به مراکز درمانی شهر تهران را کاهش میدهد که هم صرفهجویی در هزینه بیماران است و هم تسریع در دریافت خدمات درمانی. ضمن اینکه بار مراجعه به بیمارستانهای تهران هم کاهش پیدا میکند.»
او درباره تامین نیروی انسانی این مرکز درمانی هم می گوید: «در حال حاضر نیروهای موجود در بیمارستان براساس راندمان فعلی کافی است. در بازه زمانی فعلی ۱۲۰پرستار در بیمارستان مشغول به خدماترسانی هستند و بهتدریج با افزایش این راندمان کاری، آمار نیروهای موردنیاز هم افزایش پیدا خواهد کرد. پزشکان متخصص هم در کلینیک پیشرفته این بیمارستان مستقر هستند و خدمات موردنیاز بیماران را تحت پوشش بیمه و دولتی ارائه میکنند.»
مرعشی در پاسخ به این سؤال که این بیمارستان با عنوان ۳۱۳تختخوابی افتتاح شده اما آمارها حاکی از بالاتر بودن تعداد تختهاست توضیح میدهد: «در حال حاضر با ۳۱۳تخت خدماترسانی در این بیمارستان انجام میشود اما بهگونهای برنامهریزی شده که قابلیت افزایش تخت وجود داشته باشد. در آینده با افزایش نیرو، تعداد تختهای بیمارستان هم افزایش خواهد یافت.» سرپرست بیمارستان امامخمینی(ره) شهریار درباره زمان بهرهبرداری از مرکز جامع سرطان این بیمارستان هم میگوید: «نازککاری این مرکز تا پایان سال تمام خواهد شد و تا خرداد سال آینده، این بخش جدید بیمارستان هم راهاندازی و در اختیار مردم منطقه قرار خواهد گرفت.»
مرعشی همچنین از تجهیز به موقع این بیمارستان از سوی هیأتامنای صرفهجویی ارزی هم خبر میدهد و میگوید: «هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت بسیاری از تجهیزات مورد نیاز این بیمارستان را طی ۶ماه فراهم کرد که شامل بخشهای NICU، اتاقهای عمل، کلینیک ویژه، بخش دیالیز و سایر بخشهاست.»
شیرینی افتتاح بیمارستان در کام مردم
سیدمسعود سمائی، مدیرعامل مجمع خیرین سلامت شهریار هم درباره افتتاح این بیمارستان و افزایش خدماترسانی در این منطقه به ایرنا گفته «در ساخت این بیمارستان خیرین ۹هکتار زمین اهدا و میلیاردها تومان هم طی این سالها کمک کردند. از مردم و خیرین محترم و همچنین مسئولان و دستگاههای اجرایی که در ساخت این مجموعه بزرگ به ما و مردم شهریار یاری رساند بینهایت سپاسگزاریم. همه دست بهدست هم دادند تا این بیمارستان امروز به بهرهبرداری برسد.» بهگفته سمائی در این بیمارستان و پلیکلینیک تجهیزات بسیار خوب و مدرنی بهکار گرفته شده و در ساخت و تجهیز این بیمارستان نزدیک به ۸۰۰میلیارد تومان از سوی دولت اختصاص داده شده است.
نظر شما